BraBesiktning

Garantibesiktning

Att boka en garantibesiktning har aldrig varit enklare.

Jämför offerter från besiktningsföretag - Kostnadsfritt.

Jämför gratis besiktningar

Samla in och jämför offerter från kvalitetssäkrade besiktningsföretag på Sveriges största oberoende besiktningsportal.

5/5

Skapa din förfrågan på under 2 minuter

Så här fungerar BraBesiktning
1. Beskriv ert ärende

Ange vilken besiktning ni behöver utföra så matchar vi er med erfarna besiktningsföretag.

2. Jämför besiktningsföretag

Få offerter, prata med företagen, läs recensioner och jämför priser. Helt gratis.

3. Genomför besiktning

Välj besiktningsföretag och få besiktningen utförd av ett kvalitetssäkrat proffs.

Vi hjälper er att boka en Garantibesiktning.

Vad är en Garantibesiktning?

Här kan du läsa mer om garantibesiktningar. Bl.a. kommer vi gå igenom vad det är, vad det innebär för dig som beställare samt när man ska utföra en garantibesiktning. 

Exempelvis när en byggnation av något slag (renovering eller nybygge) står färdigt så utfärdar man vanligtvis en slutbesiktning. Efter en godkänd slutbesiktning så gäller en garanti i två år. En sådan garanti omfattar eventuella fel och brister som kan uppkomma på fastigheten efter att slutbesiktningen är genomförd och som beror på entreprenörens utförande.

För att summer så löper garantitiden ut två år efter en godkänd slutbesiktning. Det behövs därför genomföras en garantibesiktning innan garantitiden går ut. Detta för att kunna reklamera eventuella fel som uppstått under garantitiden.

När ni ska göra er garantibesiktning så rekommenderar vi alltid att anlita en SBR godkänd besiktningsman som hjälper till att upptäcka de eventuella fel som ska reklameras. Besiktningsmannen gör i samband med garantibesiktningen en genomgång av huset och ser om det finns skador som behöver åtgärdas.

Exempel på vanliga garantiärenden

Det finns flera olika garantiärenden och nedan finner ni några vanliga exempel som ni kan upptäcka tack vare en garantibesiktning.

  • Sprickor i väggar
  • Sättningsskador
  • Sprickor i tak
  • Fel på värmeanläggning
  • Sprickor i fasad
  • Fönsterkarmar som är svåra att öppna
  • Material som inte håller enligt utlovad kvalitet

När ska en Garantibesiktning utföras?

Som vi nämner i ovan sektion så behöver du göra en garantibesiktning innan er garantitid löper ut. Vi rekommenderar att du påbörjar arbetet i god tid innan er garantitid löper ut för att säkerställa att allt är på plats. Leverantören kommer bl.a. att behöva se kontrakt och ritningar innan garantibesiktningen.

Behöver du hjälp med att boka en garantibesiktning så kan du fylla i vårt offertformulär. Därefter kommer certifierade besiktningsföretag att kontakta dig med offerter och du kan välja det företag som passar dig bäst. 

Vad kostar en Garantibesiktning?

En garantibesiktning varierar i pris beroende på omfattningen av arbetet som ska besiktigas. För att du ska känna dig säker på att du får ett rättvist och marknadsmässigt pris så rekommenderar vi att alltid jämföra offerter från flera besiktningsföretag innan du väljer.  Genom att fylla i vårt formulär så kan du få upp till 6 offerter från certifierade besiktningsföretag som är anslutna till BraBesiktning – helt kostnadsfritt.

Att tänka på vid Garantibesiktning.

Även om allt ser bra ut så rekommenderar vi på BraBesiktning alltid att man ska göra en garantibesiktning. Våra certifierade besiktningsmän står till ert förfogande för att hitta eventuella skador medans det fortfarande går att reklamera. Fel som kan uppstå är inte alltid lätta att upptäcka för vanliga människor. Därför kan det alltid vara skönt att få det bekräftat av en certifierad besiktningsman. Om det skulle finnas några fel så är det väldigt viktigt att ni får detta bekräftat innan er garantitid löper ut. 

Övrig information - Garantibesiktning.

När garantitiden har löpt ut så har entreprenören fortfarande en ansvarstid men enligt vår kunskap så är det mycket svårare att reklamera. Därför rekommenderar vi alla att utföra en garantibesiktning innan garantitiden löper ut. 

När ni beställer en garantibesiktning så kommer besiktningsmannen att ta upp eventuella fel och brister som inte kunnat upptäckas vid slutbesiktningen men som dykt upp efteråt. Mycket kan hända på två år och vissa garantiärenden är svåra för vanliga människor att upptäcka på egen hand. 

Summering - Garantibesiktning

Slutligen, vårt råd är att alltid genomföra en garantibesiktning innan er garantitid löper ut. Det kan rädda er från tråkiga och onödiga kostnader framöver. Se alltid till att anlita en oberoende besiktningsman som säkerställer att allting står rätt till. 

Vi rekommenderar även att jämföra offerter från olika besiktningsföretag. På så sätt får ni en rättvis bild av vad en garantibesiktning kostar. Genom att fylla i vårt kostnadsfria offertformulär så får ni offerter från flera certifierade besiktningsföretag. Därefter kan ni välja att gå vidare med det företag som passar er bäst.

Vanliga frågor & svar - Garantibesiktning

En garantibesiktning är en besiktning som bör utföras innan garantitiden går ut på en fastighet. Den hjälper dig som beställare att hitta eventuella fel som kan ha uppstått efter slutbesiktningen.

Garantitiden är vanligtvis två år. Därför kan även en garantibesiktning kallas för tvåårsbesiktning.

En garantibesiktning utförs av en certifierad och oberoende besiktningsman. Vi rekommenderar att alltid anlita en SBR-godkänd besiktningsman.

Det är beställaren av byggnationen som kallar till en besiktningen för att säkerställa att entreprenörens arbete är intakt sedan slutbesiktningen utfördes.

Den oberoende besiktningsmannen går igenom samma runda som genomfördes under slutbesiktningen för att se att allt står rätt till.

Besiktningen ska utföras när garantitiden börjar närma sig sitt slut. Det är viktigt att ni går igenom allting i tid och ser till att besiktningen genomförs innan garantitiden löper ut.

Garantibesiktning. Hos BraBesiktning kan ni samla in och jämföra offerter för garantibesiktningar.
Jämför gratis besiktningar

Skapa din förfrågan på under 2 minuter.