BraBesiktning

Badrumsbesiktning Stockholm

Att boka en badrumsbesiktning i Stockholm har aldrig varit enklare.

Jämför offerter från besiktningsföretag - Kostnadsfritt.

Jämför gratis besiktningar

Samla in och jämför offerter från kvalitetssäkrade besiktningsföretag på Sveriges största oberoende besiktningsportal.

5/5

Skapa din förfrågan på under 2 minuter

Så här fungerar BraBesiktning
1. Beskriv ert ärende

Ange vilken besiktning ni behöver utföra så matchar vi er med erfarna besiktningsföretag.

2. Jämför besiktningsföretag

Få offerter, prata med företagen, läs recensioner och jämför priser. Helt gratis.

3. Genomför besiktning

Välj besiktningsföretag och få besiktningen utförd av ett kvalitetssäkrat proffs.

Vi hjälper er att boka en Badrumsbesiktning Stockholm.

Badrumsbesiktning

Vad är en badrumsbesiktning?

En badrumsbesiktning (även kallad våtrumsbesiktning) innebär att en besiktningsman gör en noggrann besiktning av ert badrum. Badrumsbesiktningar utförs oftast när man gjort en badrumsrenovering eller byggt ett helt nytt badrum. Detta för att man ska säkerställa att arbetet utförts på ett korrekt sätt och att badrummet uppfyller alla krav.

Det finns flera olika typer av badrumsbesiktningar och vi kommer gå igenom de olika typerna längre ner i denna artikeln.

När ska man göra en besiktning av badrummet?

En badrumsbesiktning görs oftast i samband med att man renoverat ett befintligt badrum alternativt när man byggt ett helt nytt badrum.

Man kan även göra en badrumsbesiktning i ett befintligt badrum utan att man har renoverat. Detta då man vill säkerställa att ens nuvarande badrum håller den standard som krävs.

Varför ska man besiktiga badrummet?

Det är viktigt att göra en badrumsbesiktning för att säkerställa att allt utförs korrekt. Utöver det så får du en opartisk genomgång av badrummet samt ett kvitto på att ditt badrum upprätthåller branschregler. 

Olika typer av badrumsbesiktningar i Stockholm

Som vi nämnde tidigare så finns det flera olika typer av badrumsbesiktningar. Nedan har vi listat några som kan vara bra att känna till samt i vilket stadie de utförs.

Stegbesiktningar

Stegbesiktningar av badrum brukar innefatta att besiktningsföretaget utför flera besiktningar vid olika tillfällen. Detta ett vanligt alternativ vid badrumsrenoveringar. Då kommer besiktningsmannen ut till er och gör olika typer av besiktningar vid olika skeden i renovering. Nedan kan ni se exempel på hur en stegbesiktning kan se ut:

  • Första besiktningen: Kontroll av installationer som byggts in (exempelvis avloppsgroda och dragning av ventilation och el).
  • Andra besiktningen: Kontroll av golvfallet innan tätskiktet börjar monteras. Här mäter besiktningsmannen golvfallet och säkerställer att de följer de krav som är avtalat.
  • Tredje besiktningen: Kontrollera tätskiktet och säkerställa att allt är är rätt monterat.
  • Fjärde besiktningen: Slutbesiktning av renoveringen där entreprenaden kontrolleras i sin helhet och säkerställer att allt är genomfört på ett fackmannamässigt sätt. Här brukar man även gå igenom protokoll, intyg samt entreprenadbeskrivningar.

Statusbesiktning

En statusbesiktning av badrum genomförs oftast av ett befintligt badrum. Exempelvis om du är orolig eller misstänker att något är fel med ditt badrum. Vid en statusbesiktning så kollar besiktningsmannen att ventilation, golvfall och VVS ser bra och korrekt ut. 

Förbesiktning

En förbesiktning brukar göras om ytan man ska renovera är svår att komma åt efter att arbetet är genomfört. 

Besiktning av golvfall

Här säkerställer besiktningsmannen att golvfallet i ditt badrum följer myndighetskrav och branschregler.

VVS besiktning

Vid en VVS besiktning går man igenom vattenledningar och kollar att vattenledningssystemet är korrekt inkopplat. 

Elbesiktning badrum

Vid en elbesiktning av ett badrum så kollar besiktningsmannen så att elsäkerheten och installationen följer myndighetskrav samt regler från Elsäkerhetsverket.

Tätskiktsbesiktning

Här går besiktningsmannen igenom tätskiktet av ditt badrum. Ett otillräckligt tätskikt kan ge förödande konsekvenser såsom fukt- och vattenskador.

Kontrollbesiktning badrum

En kontrollbesiktning av badrum är väldigt bra att boka för att minimera eventuella fel vid en slutbesiktning. Kontrollbesiktningen kan beställas av både entreprenören och beställaren av badrumsrenoveringen. 

Vad kostar en badrumsbesiktning i Stockholm?

En badrumsbesiktning i Stockholm kostar olika mycket beroende på vilken typ du väljer att genomföra samt besiktningens omfattning. Ovan har vi listat några olika varianter på badrumsbesiktningar. Det sagt så rekommenderar vi alltid att samla in flera offerter från olika besiktningsföretag för att jämföra priserna. 

Hos oss på BraBesiktning kan ni skapa er förfrågan direkt online så kopplar vi ihop er med företag som genomför badrumsbesiktningar. Vår tjänst är helt kostnadsfri och ni kan skapa er förfrågan genom att klicka på knappen nedan.

Jämför gratis besiktningar

Skapa din förfrågan på under 2 minuter.