Vi matchar beställare med kvalitetssäkrade besiktningsföretag. Helt gratis!

Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning

Att boka en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning har aldrig varit enklare.

Så här fungerar BraBesiktning

1. Beskriv ert ärende

Ange vilken besiktning ni behöver utföra så matchar vi er med erfarna besiktningsföretag.

2. Jämför besiktningsföretag

Få offerter, prata med företagen, läs recensioner och jämför priser. Helt gratis.

3. Genomför besiktning

Välj besiktningsföretag och få besiktningen utförd av ett kvalitetssäkrat proffs.

Vi hjälper er att boka en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning.

Vad är en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning?

Vid en överlåtelsebesiktning, också kallad husbesiktning, går besiktningsmannen igenom de handlingar rörande fastigheten som fastighetsägaren lämnar samt de som besiktningsmannen anser relevanta, exempelvis ritningar, bygglov och tekniska beskrivningar. Nästa steg är ett samtal med säljaren för att ställa kompletterande frågor och få sådana upplysningar som inte framgår av dokumentationen. Upplysningarna kan röra underhåll, skador, renoveringar och liknande.

Därefter görs en okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen samt alla synliga ytor, tak och fasader. En okulär besiktning innebär att besiktningsmannen använder synen, övriga sinnen och sina samlade kunskaper för att gå igenom skicket på fastigheten.

Riskanalys: Om besiktningsmannen bedömer att det finns påtaglig risk för att fastigheten har andra väsentliga fel än de som framkommit vid den okulära besiktningen redovisar besiktningsmannen förhållandet i en riskanalys i besiktningsutlåtandet.

Fortsatt teknisk utredning: Besiktningsmannen kan föreslå fortsatt teknisk utredning avseende ett förhållande som inte kunnat klarläggas vid den okulära besiktningen. Sådan utredning kan även föreslås för misstänkta fel i en del av fastigheten som i och för sig inte ingår i överlåtelsebesiktningen.

När ska en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning utföras?

En överlåtelsebesiktning / husbesiktning utförs i samband med en husförsäljning. Överlåtelsebesiktningen kan beställas av både säljande- och köpande part.

Vad kostar en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning av en SBR-godkänd besiktningsman kostar mellan 7.000-10.000 kr. Priset varierar vanligtvis beroende på husets storlek och geografiska läge.

Att tänka på vid Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning.

Anlita alltid en besiktningsman med dokumenterad erfarenhet. Är besiktningsmannen SBR-godkänd finns dokumenterad erfarenhet. Alla företag på BraBesiktning är kvalitetssäkrade.

Övrig information - Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning.

Det är viktigt att känna till att säljaren är ansvarig för dolda fel på den sålda fastigheten i tio år från att den nya ägaren flyttat in. Är en överlåtelsebesiktning utförd kan en dolda fel-försäkring tecknas.
Överlåtelsebesiktning. Hos BraBesiktning kan ni samla in och jämföra offerter för Överlåtelsebesiktningar.

Läs mer om en Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning.

Externa källor om Husbesiktning / Överlåtelsebesiktning:

Gratis offerter för besiktnignar

Hitta besiktningsföretag och jämför offerter. Helt gratis!

Magnus Carlsson
Läs mer
Fantastisk plattform! Vi samlade in flera offerter för ett och samma besiktningsjobb. Vi fick svar från olika företag och valde därefter det som passade vårt uppdrag bäst.
Anette Torbjörnsson
Läs mer
Jag fick ansvaret för att boka en Energideklaration för vår BRF. Gjorde en offertförfrågan på BraBesiktning och fick snabbt svar från tre olika företag som kunde genomföra jobbet. Supersmidigt!
Gustav Blixtfeldt
Läs mer
Det var på tiden att någon digitaliserade besiktningsbranschen! Skulle upphandla en entreprenadbesiktning och testade att göra det via BraBesiktning. Allt gick väldigt bra och fick svar från flera olika entreprenörer. Rekommenderas starkt!
Föregående
Nästa